ONG Fest, editia 2015

ONG Fest, editia 2015

Festivalul National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania (ONG Fest) a fost gazduit si in acest an in Parcul Herastrau.  Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) sarbatoreste in fiecare an in luna mai organizatiile ce formeaza modele de comunitati pentru schimbare in Romania.

Deschis oficial in data de 8 mai la Biblioteca Nationala a Romaniei, editia 2015 a ONG Fest a gazduit 133 de ONG-uri din Romania si 33 de ONG-uri din Bulgaria, Croatia, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia si Spania.

Asociatia Acces pentru Toti nu a lipsit nici la editia din acest an. La standul 28, atat sambata 9 mai, cat si duminica, 10 mai, vizitatorii au luat parte la Atelierul de Quilling si au aflat cum isi pot crea propria felicitare. Scopul acestei activitati a fost acela de a constientiza publicul larg asupra accesului persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii.

Scurta descriere a tehnicii Quilling

Quilling, sau tehnica rularii hartie, dateaza din Egiptul antic. Papirusul era la vremea respectiva folosit, ca si acum, pentru realizarea decoratiunilor de forme diferite. In timpul Renasterii, calugarii si calugaritele din Franta si Italia foloseau aceasta tehnica pentru decorararea cartilor si obiectelor religioase, transformandu-le in adevarate obiecte de arta. Mai tarziu, in secolul al 18-lea, doamnele din inalta societate isi ocupau timpul practicand aceasta tehnica; Quilling a constituit si disciplina de studiu in scolile vremii. Cutii de bijuterii, felicitari, rame foto erau astfel realizate. Desi tehnica a suferit numeroase modificari prin tipul de hartie folosit, scopul a ramas intotdeauna acelasi: acela de transforma un obiect oarecare intr-unul deosebit, unic, ce poarta amprenta viziunii tehnicianului Quilling.

Quillingul este o forma de arta care implica utilizarea si rularea de benzi de hartie si apoi lipirea acestora impreuna pentru realizarea unor modele decorative exceptionale. Benzile de hartie sunt rulate cu ajutorul unui betisor de rasucire iar capetele fasiilor sunt fixate cu lipici sau adeziv. Se pot realiza felicitari (onomastica, zi de nastere, business, Craciun, Revelion, Paste, Valentine’s day, 1 Martie, 8 Martie etc.), invitatii de nunta sau botez, mici tablouri, decoratiuni de sarbatori, ornamente 3D, martisoare, flori, cutii de bijuterii, rame foto, ornamente cadouri, etc.

Tehnicienii Quilling din cadrul Asociatiei Acces pentru Toti creeaza in permanenta felicitari, in functie de sezon, ocazie, sau chiar persoana.

Va multumim pentru ca ne-ati vizitat la ONG Fest editia 2015 si ca invitam pe site-ul nostru: www.ngoacces.org

Ne revedem anul urmator, tot la ONG Fest!

Echipa Acces pentru Toti


« Inapoi la toate stirile

Descopera


Copyright © 2012 NGO. Toate drepturile de autor au fost rezervate.