Asociatia ACCES PENTRU TOTI, la ONGFest 2011

Asociatia ACCES PENTRU TOTI, la ONGFest 2011

Asociatia ACCES PENTRU TOTI, la ONGFest 2011

Asociatia Acces pentru Toti a participat in anul 2011 la ONGFest – Festivalul National al organizatiilor neguvernamentale din România, cel mai mare eveniment anual al societatii civile. ONGFest Bucuresti a avut loc in perioada 9–11 septembrie in Parcul Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR). Standul expozitional Acces pentru Toti s-a organizat in cadrul acestui eveniment cu spriinul partenerului oficial PepsiCo România.

Economia sociala, voluntariatul si spiritul civic au fost principalele teme abordate in cadrul festivalului la care au fost prezente 150 de organizatii non-profit. Acestea au avut posibilitatea de a participa la dezbateri, evenimente cultural-artistice, concursuri si tombole.

Scopul participarii la cel mai important târg al ONG-urilor a fost promovarea activitatilor, proiectelor si produselor Asociatiei, precum si cunoasterea unor potentiali parteneri, voluntari si beneficiari ai viitoarelor proiecte.

Pe parcursul celor cele trei zile, activitatea de la standul Asociatiei a constat in informarea vizitatorilor asupra a ceea ce reprezinta Acces pentru Toti atât prin distribuirea materialelor informative cât si prin unele activitati interactive desfasurate de voluntarii prezenti la stand. De asemenea, beneficiarii Asociatiei au avut ocazia sa-si expuna lucrarile artistice: produse realizate prin tehnica quiling, obiecte decorative, dar si tablouri, picturi si potrete realizate pe loc pentru vizitatorii standului.

Evenimentul a oferit oportunitatea tuturor membrilor Acces pentru Toti sa interactioneze cu ceilalti reprezentanti ai societatii civile, precum si cu persoanele cu dizabilitati pentru care integrarea socio-profesionala reprezinta o provocare permanenta. Acestia din urma au fost invitati la sediul Asociatiei in vederea oferii de formare si consiliere profesionala.

ONGFest – Târgul Economiei Sociale a reprezentat pentru Acces pentru Toti posibilitatea de a se face cunoscuta persoanelor care au nevoie de suport si asistenta in dobândirea drepturilor ce li se cuvin si de a le prezenta acestora misiunea si scopul Asociatiei. Scopul Acces pentru Toti este de a facilita accesul egal la resurse, oportunitati de dezvoltare si formare profesionala in rândul persoanelor defavorizate.


« Inapoi la toate stirile

Descopera


Copyright © 2012 NGO. Toate drepturile de autor au fost rezervate.